Шестима от задържаните за телефонни измами остават зад решетките, един е под домашен арест. Днес стана ясно, че един от обвинените „ало“ измамници се издирва, информира NOVA.

Осем обвинения за „ало“ измамниците от Левски

Съдът прецени, че шест от обвинените за участие в организираната престъпна група има опасност да извършат ново престъпление. Този, който остава под домашен арест е осъждан отдавна и е реабилитиран.

Нямало опасност и да се укрие, защото е бил намерен на адреса, който е посочен. За глава на организираната престъпна група се смята най-възрастният обвиняем - Димитър Серафимов - Kелеша.

В групата се смята, че е участвал и неговият син Васил, по прякор “Малкия келеш”. А от прокуратурата разказаха, че той има профил във Facebook, където се е написал “Васко Богатия”.
 
Адвокат изрази критика към събраните доказателства - че голяма част са свидетелски показания на полицаи. Защитникът не вижда проблем и в това, че са открити ценности, скрити в тайник. От своя страна от прокуратурата аргументираха, че като доказателство са документирали телефонни измами.

8 души са арестувани от разбитата група за "ало" измами в град Левски

„Не можем да приемем като чиста монета показания на полицаи, защото те в крайна сметка са заинтересовани лица, все пак трябва да се съберат доказателства по друг начин и по друг способ. Единственото доказателство, за което прокуратурата се е хванала, е показания на свидетел със скрита самоличност, този свидетел казва, че моите подзащитни имали навика да си обръщат парите, спечелени по този начин, в злато - дупчат ги и ги крият. Аз пак ви казвам - радвам се, че не е казал, че купуват перални и бойлери, защото щеше да ми е много забавно да видя как влачат”, коментира адвокатът на обвиняемите Владимир Радев.

„Измамите, за които имаме доказателства и са привлечени обвиняемите, са три - две бяха предотвратени благодарение на усилията ни с полицията. Като цяло една от измамите е на стойност 11 хиляди евро, другите две са за по 2000 лева на човек”, заяви Евгения Деянова, наблюдаващ прокурор.

Акция срещу ало измамници блокира град Левски (ВИДЕО)

Намерените накити от прокуратурата били наследени според защитата. Странно е и според адвоката, че от прокуратурата не са посочили чии са луксозните автомобили. Откога е действала престъпната група, все още не е категорично ясно и трябвало да се конкретизира в хода на разследването.
nova.bg