Град Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия. При акцията се претърсват девет адреса. Арестувани са трима души. Един от тях е Димитър Серафимов, по прякор Келеша, считан за един от тарторите на групи за измами. Задържан е и синът му, информира NOVA

Преди три години Келеша беше арестуван при акция в Пловдив и осъден на две години затвор.

Операцията в Левски е срещу телефонните измамници, които живеят в "квартал на богатите", но официално нямат доходи.  Сред обискираните адреси са домовете на Келеша, на баща му и брат му. С металотърсачи полицията провери и двора на къщата на Серафимов.

По информация на TrafficNews тарторът на бандата за ало измами е криел в мазето си цяло златно имане. "Имаше от пендари до огърлици, гривни и други бижута, които са взети от жертвите на телефонните измами", разказаха участници в обиска на дома на ромския бос.

В огромната къща на Серафимов са намерени и иззети и голямо количество пари в левове и евро. Вероятно част от тях са от наследството на бащата на Димитър, чието погребение е било вчера.

Съседи на Серафимов заявиха пред NOVA, че той имал бизнес - държал магазин за хранителни стоки. Роднините му обаче отказаха коментар.

Подобна акция имаше и в Горна Оряховица. А Левски е един от трите града с концентрация на този вид престъпност. 
 
nova.bg