/ БГНЕС
Парламентарната група на ДПС изключи още един депутат. Това е Джейхан Ибрямов, който вчера гласува "въздържал се" за проектоправителството на Росен Желязков.

По-късно стана ясно, че той е дал глас "против" кандидатурата на Желязков, но системата е отчела грешно гласа му.

ДПС: В Търговище свалиха доверие от Джейхан Ибрямов, който се въздържа при гласуването на проектокабинета


Както снощи DarikNews.bg съобщи, областният съвет на ДПС - Търговище сне доверие от народния представител Джейхан Ибрямов. Новината бе съобщена във Фейсбук страницата на организацията.

Решението за изключването на Ибрямов бе съобщено от председателстващия парламента Росица Кирова. Тя прочете протокол от днешното заседание на ПГ на ДПС, според което решението е било взето с 30 гласа "за", без против и въздържал се.

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров е сред депутатите, гласували против Желязков




Справката, разпространена от пресцентъра на Народното събрание за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, показа, че Ибрямов е гласувал с "въздържал се". Други 14 депутати, заедно с един от председателите на движението Джевдет Чакъров гласуваха "против" кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

По-късно Ибрямов обяви, че също е гласувал "против" съобразно решението на Доган, но системата не е отразила правилно гласа му.




Пеевски: Ахмед Доган препоръча да не подкрепяме кабинета на Желязков

30 депутати гласуваха "за" проектокабинета на Росен Желязков. Делян Пеевски обяви след провала на кандидатурата, че "въпросните депутати са евроатлантици и ще останат депутати".

Вчера от парламентарната група бе изключено и едно от знаковите лица и дългогодишен депутат от ДПС Рамадан Аталай след като ДПС в Пловдив обяви, че сваля политическото си доверие към него.

Преди началото на пленарното заседание Делян Пеевски коментира, че няма разрив в отношенията с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в личен план, но ще изпълни волята на хората. Изключеният Рамадан Аталай коментира, че има призив на почетния председател Доган да не се подкрепя проектоправителството, предложено от ГЕРБ-СДС.

Депутатите казаха „не“ на Росен Желязков за премиер, гласуването раздели ДПС

Сред мотивите за снетото доверие от областната структура на Движението изтъкват създаване на раздор сред избирателите, създаване на конфликти в екипети, неспазване на голям брой обещания и поети, но не изпълнени ангажименти пред електората в голям брой населени места, лоша комуникация с младежите на ДПС, опити на противопоставяне на ръководните кадри в младежките структури.

В решението на областната структура на ДПС се предлага Джейхан Ибрямов да бъде отстранен от Централния съвет на ДПС, както и от Централното оперативно бюро и като народен представител от парламентарната група на Движението.

Асен Василев: Видяхме за първи път разцепление в групата на ДПС

През последната седмица от ПГ на ДПС беше изключена и Айсел Руфад, а Филиз Хюсменова напусна сама.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня