Народно събрание
Народно събрание / БГНЕС
Общо 7 са парламентаристите, които напуснаха Народното събрание, за да отидат в местната власт
Поредна рокада в състава на парламента гласуваха депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

Причината – няколко от народните представители спечелиха битката за местна власт, а за да седнат в кметските столове, трябва да бъдат прекратени депутатските им правомощия. Общо седем са народните избраници, които напуснаха депутатските банки, за да станат шестима от тях - градоначалници, а един - общински съветник.

Освободиха депутатите, които сядат в кметски столове

Днес клетва положи Данка Зидарова-Лютова, която става народен представител от ГЕРБ, избран от 17 МИР-Пловдив. Тя влиза на мястото на Христо Грудев, който спечели изборите за кмет на Асеновград.

Данка Зидарова-Лютова положи клетва като депутат от ГЕРБ
БГНЕС

Кирил Котев напуска постовете си в ГЕРБ, няма да става и общински съветник

Депутатите гласуваха и оставката на Атанас Стоянов от ВМРО, който напуска законодателния орган, за да стане градоначалник на Сандански.

С хоро и заря ВМРО отпразнува победата в Сандански, отмъкна и Каварна (ВИДЕО)

С най-много избрани депутати за кметове са БСП. Денчо Бояджиев ще управлява Разград, Станислав Владимиров – Перник, Пенчо Милков става кмет на Русе, а Йордан Младенов на Пещера. Народните представители освободиха от длъжност и депутата от левицата Анелия Клисарова, която остана трета във вота за Варна, но ще бъде част от Общинския съвет в морската ни столица.