Във вчерашния ден за размисъл, който е забранен за агитация, както и днешният в Централната избирателна комисия (ЦИК) не е пристигнал нито един сигнал за нередности. Ако бъдат установени нарушения, ще има наложени и санкции, съобщи Александър Андреев, член и говорител на Централната избирателна комисия.

Ден за размисъл преди втория тур на местните избори (ВИДЕО)

В изборния ден на първи тур миналата седмица сигналите постъпили в ЦИК са били 260. Те били свързани главно с лоша организация на изборния процес и нарушени изборни права.

Санкционирани бяха и печатни и онлайн издания за публикуването на резултатите от Еxit poll.

Отново до урните: Избираме кметове на втори тур

18 областни града избират кметове на балотаж в неделя. Централната избирателна комисия ще следи сигнали за нарушения на територията на страната през целия ден.

Те ще пристигат в сградата на ЦИК, за да бъдат проверявани от членовете на комисията в редовни заседания.

Променят движението в София заради балотажа

Гласуването започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред някоя секция има хора да гласуват, те ще могат да упражнят правото си на вот до 21.00 часа.

Тъй като на втория тур бюлетините са по-къси, Андреев призова хората да ги сгъват отново и добре след поставянето на втория печат. Хартията на бюлетината е сравнително дебела и тя може да се разгъне в урната, и така да се види за кого е гласувал избирателят, посочи Андреев.
БТА, NOVA