Още 20 бараки ще бъдат срутени в циганската махала в Бургас
Още 20 бараки ще бъдат срутени в циганската махала в Бургас / снимка: DarikNews.bg, Дарик Бургас
Още 20 бараки ще бъдат срутени в циганската махала в Бургас
74759
Още 20 бараки ще бъдат срутени в циганската махала в Бургас
  • Още 20 бараки ще бъдат срутени в циганската махала в Бургас

Още двадесет незаконни постройки ще бъдат съборени в ромската махала на квартал „Победа" в Бургас. Това се налага, за да бъде открит път на техниката, която почиства огромните сметища, получили се след наводнението в края на миналата седмица.

Двадесетте незаконни бараки са по улица „Тамара" в квартал „Победа". Днес общински служители, придружени от полицейски части, минаха по всички набелязани адреси и разлепиха съобщения, че на 19 септември бараките не трябва да съществуват. Ако обитателите им не ги развалят сами, те ще бъдат съборени принудително.

Така се открива път за почистващата техника, която от вторник работи активно за премахване на вътрешните сметища, уточняват от пресцентъра на Общинска администрация. В района работи целият личен състав на Дезинфекционна станция. Специалистите обработват територията на бидонвила с препарати, за да предотвратят развитието на зарази.

След дъждовете в квартала, който е една от най-ниските точки на Бургас, се образуваха заблатявания, натрупани са купища боклуци, част от тях са органични. Регионална здравна инспекция даде код червено за заплаха от епидемия и затова тези действия са оправдани, коментира кметът Димитър Николов. Той призова да не се спекулира политически с тази тема.

Градоначалникът поиска още по-засилено полицейско присъствие при следващо влизане в квартала, тъй като в понеделник местни жители скочиха да бият изпратените там общинари.

Други новини от Бургас