Оправдаха обвиняеми по дело за убийство на наш студент в Париж
Оправдаха обвиняеми по дело за убийство на наш студент в Париж / netinfo

Седемчленен състав на Шуменския окръжен съд с председател Нели Батанова оправда двамата обвиняеми по делото за убийството на българския студент Мартин Борилски в Париж. Това са 29-годишният Георги Желязков и 28-годишният Стоян Стоичков.

Мотивите за решението на съда все още не са ясни и те ще бъдат обявени най-късно до 30 дни.

След като чу присъдата, майката на Мартин Борилски обвини шуменските съдии в това, че са били подкупени, вследствие на което са взели едно несправедливо решение. Тя каза, че със сигурност ще обжалва определението пред Варненския апелативен съд. Това трябва да се случи в 15-дневен срок. Най-вероятно определението ще бъде протестирано и от Окръжна прокуратура –Шумен.

Тялото на българския студент в Сорбоната бе открито от френски пожарникари през 2000 година в квартирата му на улица "Льо Курб". Трупът е бил завързан с пуловер, а черепът - счупен с гира. По тялото е имало 93 прободни рани.

Делото се гледа в Шумен, въпреки че двамата обвиняеми са от Варна. Тамошните съдии си направиха отвод, заради познанствата си с бащата на Георги Желязков, който е бивш шеф на Варненското следствие.

Други новини от Шумен