Искрен Веселинов
Искрен Веселинов / БГНЕС
А малко след декларацията групата намаля с още четирима депутати
Патриотите поискаха ревизия на постигнатото и неизпълненото и поставиха ултиматум на властта да приеме приоритетите им, иначе няма да останат в управлението.

Докато вежливо изразеният от съпредседателя на ПГ на ОП Искрен Веселинов ултиматум във вид на декларация от парламентарната трибуна звучеше, парламентарната им група през това време се топеше. И останалите четирима депутати на "Атака" си тръгнаха след лидера им Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, които бяха изключени през юли и станаха независими. 

„Атака” напуска парламентарната група на Обединени патриоти

На старта на новия политически сезон малкият коалиционен партньор "Обединени патриоти" поиска преглед на постигнатото и на неизпълненото от управленската програма. Те отчетоха позитивните неща, които правителството прави за гражданите, но настояха да бъдат изпълнени и другите ангажименти в коалиционното споразумение.

"Крайно време е да се направи системна ревизия на постигнатото и неизпълненото. Настоящото управление е избрано с една програма, която то следва. Доколко я следва и доколко я изпълнява, е тема, която трябва да се дискутира постоянно", настоя Искрен Веселинов в декларация от името на групата.

Като основни приоритети Патриотите очертават сигурността, повишаването на доходите и патриотизма.

"Това са само част от ангажиментите, за които ще настояваме, и няма да крием, че това е цената да останем в управлението. Не бива да забравяме и изолирането на ДПС от властта", подчерта Веселинов.

"Това управление върви към края си - дали ще е естествен и успешен, или преждевременен и с лош спомен, зависи от способностите за честен диалог и желанието да се изпълняват поетите ангажименти от участниците в него. От ОП ще направим каквото трябва, за да изпълним волята на българските патриоти", обеща той.

"Обединени патриоти" дадоха заявка и че през новия политически сезон ще работят за ограничаването на битовата маргинална престъпност и социалния паразитизъм. Друга важна тема за тях е връщането на дебата за криминализирането на радикалния ислям и финансирането на вероизповеданията от чужбина. 

Патриотите ще настояват и за подкрепа на българските ни общности зад граница, както и за облекчаването на режима за получаване на българско гражданство.