Явор Нотев
Явор Нотев / БГНЕС
Депутатите на "Атака ще напуснат групата на Обединени патриоти.

Това обяви зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, който изтъкна като причина за този ход завръщането на Валери Симеонов в парламента. Другите, които напускат ПГ на ОП, са Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова. Те ще последват лидера си Волен Сидеров и двамата си колеги Павел Шопов и Десислав Чуколов, които бяха изключени от ПГ през юли.

ОП с ултиматум - или ревизия на неизпълненото, или напускат властта

"Това, което остана от групата "Обединени патриоти", не е формацията, за която гласуваха българските граждани", предупреди Явор Нотев.
 
"Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици", заяви Нотев.

"Изгонването на трима членове на парламентарната група на "Обединени патриоти" доведе до намаляването на броя на групата и забележете, попадането на групата на четвърто място в българския парламент. Това формално основание, което беше в основата на отчитането на неимоверен успех на обединените български патриоти по време на изборите за парламент, пропадна, беше забравено, безотговорно заличено от решението на парламентарната група в лицето на двете партии - ВМРО и НФСБ", коментира още той.