/ БГНЕС
Общинската избирателна комисия – Столична община обяви Васил Терзиев за кмет на София, въпреки че все още от ЦИК не са публикувани окончателните резултати.

На основание чл. 87, т. 26 ИК и чл. 452 ИК и въз основа на получените данни от протоколите на секционните избирателни комисии и на Общинска избирателна комисия – Столична община реши да обяви за кмет на Столична община на втори тур – Васил Александров Терзиев, издигнат от МК "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), с получени 175 044 действителни гласа.

Това се съобщава на сайта на Общинската избирателна комисия.

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори


Решението подлежи на обжалване пред Административен съд София - град по реда на чл. 459 ИК, в 7-дневен срок от обявяването му.

Все още обаче от ЦИК не са обявили официално Васил Терзиев за кмет на София. Според данните към 7:00 часа, на база обработени 99,78 на сто от протоколите от СИК в OИК, Васил Терзиев, издигнат от „Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София), печели 48,17 на сто, а Ваня Григорова от "БСП за България" – 46,92 на сто от вота.