Огънят край Дупница се разраства
Огънят край Дупница се разраства / netinfo

Има опасност огънят край Дупница да обхване вилната зона южно от града и квартал “Ценеви”, съобщи кметът на Дупница Първан Дангов. В село Баланово бият камбаната заради възникналия в района пожар, с което ще се призоват всички живеещи там да се включат в потушаването на огъня.

Изгорели са над 500 декара сухи треви и лозя. Силният северозападен вятър усложнява обстановката и огънят се разраства към село Джерман, Грамада и Блажиево. Обстановката като цяло е сложна, коментира Дангов. Непосредствена опасност е имало за газопровода “България-Гърция”, който минава в района на пожара. Газопроводът е с около 30 метра открита част. Пожарът е минал в района над газопровода без последствия.

В погасяването на пожара са се включили 6 противопожарни автомобила от Дупница и 2 от Бобов дол. Около 10 жители от село Баланово също са се включили в гасенето на пожара. Очаква се към акцията да се присъединят и хората, които имат вили на юг от Дупница, тъй като има реална опасност огънят да обхване и тях. Около 30 кошера също са застрашени от изгаряне.