Очевидец на пожара във влака: Като казах, че гори, някои се смееха
Очевидец на пожара във влака: Като казах, че гори, някои се смееха / cнимкa: Дарик - Пловдив
Само един пожарогасител е имало във влака от Пловдив за София, съобщи пред Дарик Ангелина Дачева, която е пътувала в един от вагоните.

„Пътувах в първия вагон. Това е пътническия влак Пловдив – София. Някъде от третия вагон се получи дим и замириса на бакелит. Казаха, че някакво елтабло се е запалило и придвижиха всички пътници при нас в първия вагон. Отвориха вратите само от едната страна, от към линията, защото тя е двойна. Учудих се защо не от обратната, където можеше да се слезе и да няма друг влак да мине. Казаха да не слиза никой, защото нямало опасност", разказа тя.

По думите й във влака имало само един единствен пожарогасител и служителите веднага отишли да гасят. "Ние слязохме, аз се обадих на сина ми, защото живея тук наблизо, и той каза, че ще дойде. И ние три жени слязохме. Преди нас слязоха само две момчета. Ние вървяхме доста през тръните и излязохме на надлеза", каза тя.

"Започна да идва дима към нас и ние затова слязохме. Аз като казах, че влака гори някои се смееха дори. Не знам после как са слизали. Ние доста се отдалечихме, за да отидем до този разклон и аз се обадих на сина ми да не минава по надлеза, защото влака спря точно под надлеза и там започна да гори. Отидохме по натам да го чакаме да ни прибере и когато стигнахме разклона, той е 200-300 метра, тогава лумна първия вагон, в който ни бяха събрали всичките. Интересно, че третия пушеше, пък първия лумна – не мога да дам обяснение", сподели още за Дарик Дачева.

Тя разказа, че полицаите и пожарната са дошли половина час след като се запалил влака. "След това се обадих на една възрастна жена от влака, която познавам, защото се притесних, че не я свалих с мен. Тя ми каза, че тя и още една жена последни са слезли и нямало никой след тях. Дано да е така и няма жертви”, отбеляза жената.