/ ThinkStock/Getty Images
Днес времето ще се задържи студено. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса. Дневните стойности ще достигнат до 0-5 градуса. През деня главно в планинските райони ще превали слаб сняг.
 
Снежна приказка: 10 места, които трябва да посетите през зимата (СНИМКИ)

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за декември.
 
В планините няма да е подходящо за туризъм, ще бъде ветровито. Ще духа силен до бурен вятър от север-северозапад. Облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1 градус, на 2000 м - около минус 5 градуса.

Условията за ски и туризъм във високите части на планините са лоши заради неблагоприятните метеорологични условия, информират от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Температурите са ниски, по най-високите части на планините са под минус 10 градуса, образувала се е мъгла и духа много силен вятър. Има опасност от изгубвания и измръзвания. От ПСС не препоръчват през днешния ден да се предприемат изкачвания и ходене във високите части на всички планини в България.
 
Ще има ли сняг за Коледа и каква зима ни чак?

Курортите са започнали да отварят своите ски зони. Лифтовете работят на Боровец, Банско, Пампорово, Мечи чал и Добринище. През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи.
 
По Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градус, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

БГНЕС


В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, по-често значителна; слаби превалявания са възможни само в планините на Западна България. Ще започне бързо и чувствително затопляне.
 
В началото на новата седмица ще бъде по-топло от обичайното, а вероятността за валежи е малка. В понеделник все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще бъде предимно слънчево.
 
Във вторник вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната на места ще има условия за образуване на мъгли и ниска облачност, там и дневните температури ще се задържат по-ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg