Окръжният съд във Варна остави в ареста 22-годишния мъж, обвинен за изнасилване и блудство на възрастна жена, съобщиха от съда.

изнасилвач Синдел
Булфото


Съдът разгледа делото, тъй като защитата на обвиняемия поиска той да бъде пуснат под домашен арест с аргументите, че е с чисто съдебно минало, има постоянен адрес и няма опасност да осуети разследването. Според прокуратурата обаче, ако не е под стража, младият мъж може да извърши друго престъпление, особено като се има предвид, че срещу него има заведени общо 6 преписки, първата от които е от 2014 година.

Задържаха млад мъж, изнасилил възрастна жена във Варненско

Според прокуратурата извършителят е бил пиян по време на блудството. Инцидентът стана преди няколко дни във варненското село Синдел.

Около 17 часа пострадалата пенсионерка е била нападната в двора на къщата си. Извършителят е заловен няколко часа по-късно и е обвинен в изнасилване и за блудство.
 

изнасилвач Синдел
Булфото


След изнасилването на възрастна жена: Спецоперация се провежда във Варненско

Младият мъж не е криминално проявен и не е осъждан. След залавянето му той самият е признал пред разследващите, че през деня, преди да нападне жената, е пил много алкохол. В Синдел е бил на гости и не е познавал жертвата си.