/ iStock/Getty Images
Специализирана полицейска операция се провежда във варненското село Синдел след изнасилването на 73-годишна жена там преди два дни. Спецакция има и на териоторията на град Варна. Това съобщиха от полицията.

При старта на инспекцията служителите на реда са открили огнестрелно оръжие без серийни номера, с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси към нея.

Извършена е проверка в питейно заведение, в близост до учебно заведение, откъдето са иззети наркотични вещества – кокаин.

Задържаха 22-годишен, изнасилил възрастна жена във Варненско

При проверка на автомобил са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пакетчета и подготвени за разпространение. В хода на последвалите действия са задържаните 4 мъже, извършвали битови кражби, други двама са в ареста за шофиране без книжка, двама за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и е задържан микробус с незаконно придобит дървен материал.

По време на операцията са проверени 681 автомобила и 936 човека.

В проверките са включени екипи на „Криминална полиция“, „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, Четвърто РУ, „СПС”, както и екипи на жандармерията. Има изградени временни КПП-та, на които се проверяват водачи и техните  автомобили. Акцията се провежда съвместно със служители на „Енерго - Про“ и  Държавно горско стопанство – Варна.

В последните месец и половина, след активните полицейски действия в района на с. Синдел, са неутрализирани две групи извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.
БГНЕС