/ iStock/Getty Images
Двама души са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа по време на специализирана операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайморския град.

Криминалистите предприели вчера проверка на лек автомобил, паркиран на оживен паркинг в централната част на Варна, а при направената инспекция се оказало, че на седалката в него има торба със суха зелена, тревиста маса. Водачът - 26-годишен варненец, и негов „клиент", са задържани. 

В хода на процесуално-следствените действия, служителите на реда предприели претърсване на два апартамента, обитавани от водача на колата. В жилищата са намерени и иззети близо 400 грама марихуана, 47.73 грама метамфетамин, 115.71 грама екстази и почти 14 грама кокаин, уточниха за БТА от полицията.

Полицаите са иззели също така гриндер, електронна везна и много голяма сума пари – в различна валута. Точната сума все още не се знае, тъй като откритите и иззети пари не са преброени, обясниха от полицията във Варна. 

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдение на Окръжната прокуратура.
БТА