Разследването по случая продължава и се разпитват четиримата сирийци, открити в колата на лекарката, казаха от прокуратурата
Говори обвинената лекарка за трафик на бежанци. Ирена Персенска, която е бременна в седмия месец, обяви, че не е возила нелегални мигранти, предава NOVA.

Отрече и да е шофирала под въздействието на наркотици. Часове след ареста и обвиненията за трафик на мигранти, бременната лекарка от Пловдив отрече да е участвала в нелегален превоз на сирийци. Ирена Персенска не пожела да застане пред камера и поиска гласът ѝ да бъде променен.

Бременната жена, превозвала мигранти, е лекар в пловдивската болница

„Не мога да се съглася, че участвам в трафик на хора. Изобщо не участвам в никакви канали, дори нямам идея за какво става въпрос. Изказването на министъра за наркотици - няма такива неща. Днес доброволно сама съм отишла в лабораторията и съм дала кръв, за да докажа и покажа”, коментира Персенска.

Тя е една от тримата обвинени по случая. Задържани остават приятелят ѝ, военнослужещ в авиацията и 25-годишен работник в завод. Персенска каза, че е пътувала до Хасково, но когато я спрели полицаите, в колата ѝ не е имало сирийци. „Моят приятел е военен. В неговата кола не е имало такива хора. Не знам как е скалъпено. Аз дори не съм ходила до границата”, каза още лекарката.

От МВР потвърдиха, че соченият за спътник на жената в колата с мигрантите - 25-годишният Георги Божиков, действително е бил обявен за издирване в понеделник в Районното управление на село Труд три дни след ареста му.

Разследването по случая продължава и се разпитват четиримата сирийци, открити в колата на лекарката, казаха от прокуратурата.
nova.bg