Гаранция от 5 хиляди лева е постановена на бременната жена, която бе хваната да превозва мигранти. Тя е лекар в отделението по анестезиология и интензивни грижи в многопрофилна болница „Пловдив“. Д-р Ирена Персенска, е с повдигнато обвинение за трафик, но понеже е бременна в 7-мия месец не е задържана, информира БНТ.

По-рано военно-окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми 40-годишния военнослужещ Димитър Динчев. Ефрейторът в поделение в област Пловдив живее на семейни начала с 39-годишната д-р Персенска. Заедно с тях е задържан и мъж на 25 години.

Те са арестувани около 17:00 часа на 10 март в района на град Хасково.

Заловиха военен и бременна жена да превозват нелегални мигранти в Пловдивско

Полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил, управляван от военнослужещия. Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него лек автомобил, управляван от задържаната по-късно жена, която е в напреднала бременност. В колата, която тя шофирала имало четирима чужденци – граждани на Сирия. Неин спътник бил мъжът на 25 години.

Установено е, че същия ден той превозвал други четирима чужденци – граждани на Сирия, с лек автомобил, който се повредил и той ги оставил в района на парк „Кенана“ край Хасково. По тази причина мъжът се преместил в другата кола.

Мигрантите са били качени в автомобилите от района на град Любимец и са пътували към София. Те са преминали нелегално през „зелена“ граница с Турция.