/ netinfo
Общо 75 години затвор на четирима подсъдими постановиха магистрати от Окръжен съд - Бургас за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.
 
Затвор от 20 години при строг режим трябва да излежи бившият директор на Агенцията за държавни взимания Станислав Михайлов, поръчител на убийството. Същият обаче е в неизвестност от 2008 г. и се издирва с Европейска заповед за арест.
 
Обрат по делото "Гранити"

Извършител на убийството е Стоян Петров, а негов съучастник Стоян Колев. Петров получи 20 години "лишаване от свобода". Същият в момента е в затвора за друго престъпление. Стоян Колев е с 18-годишна присъда "лишаване от свобода". Магистратите присъдиха 17 години затвор за посредника Нено Стоянов.
 
По делото подсъдим бе и частният съдебен изпълнител Галин Костов, но той бе оправдан като поръчител.
 
Искат 1,5 млн. лева кръвнина по делото "Гранити"

На 6 март 2008 г. Стоян Стоянов бе отвлечен, след като паркирал автомобила си в подземния паркинг на дома си. Година по-късно тялото му бе открито в землището на несебърското село Паницово. Криминалисти установиха, че Стоянов е бил убит същата вечер на отвличането му.
 
Стоян Стоянов бе управител и съсобственик на строителна фирма "Гранити". Мотивът за убийство е, че Стоянов е отказал да закупи имот на нереално висока цена, посочена му от Станислав Михайлов и Галин Костов.
БТА