Делото Гранити за осми път в съда
Делото Гранити за осми път в съда / netinfo

Делото за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен и собственик на фирма "Гранити" - Стоян Стоянов ще се гледа тази сутрин в Бургаския окръжен съд.
На него за първи път ще се появи прокурор Ангел Георгиев, който беше арестуван на 14 февруари с подозрение за взимане на подкуп. На последното заседание в началото на годината главният свидетел Недялко Димитров - Момата се отрече от показанията си и това може да доведе до приключване на делото без осъдителни присъди.

По време на предишното дело стана ясно, че Мария Милкова, приятелка на убития бизнесмен е депозирала молба за отказ от гражданския иск в размер на 600 хиляди лева като майка на малолетната Стаена. Тя е дете на Стоянов, но се роди след смъртта му.

Делото "Гранити" влезе в съдебна фаза преди повече от 2 години, но от тогава до сега е връщано пет пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. Днес се гледа за осми път. По делото обвинения за убийството на Стоянов са повдигнати на Стоян Петров, Станислав Михайлов, Галин Костов, Стоян Колев и Нено Стоянов. Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов е в неизвестност от три години. Смятаният за физически извършител Манол Хаджиев по-късно също беше убит.