Новият зам.-министър на образованието подкрепя носенето на униформи
Новият зам.-министър на образованието подкрепя носенето на униформи / БГНЕС

Новият заместник-министър на образованието Диян Стаматов подкрепя учениците да носят униформи. Това каза той в интервю за Дарик. Според Стаматов една ученическа униформа трябва изглежда добре и да не струва много пари. Учениците от първи до четвърти клас в 119 СОУ, където Стаматов беше директор до днес, носят своите униформи всеки ден, разказа още той.

Премиерът назначи нов заместник-министър на образованието и науката

Според новия заместник-министър на образованието практиката да се взимат решенията какво да се случва в училище заедно с учениците е една от причините 119 СОУ да е сред предпочитаните от първокласници школа.

В това училище денят започва със слушане на химна, разказа още Стаматов.

"Изслушването на химна е само една от идеите в училище за ритуализацията на учебния процес, като най-напред започнахме с униформа на учениците от първи до четвърти клас. Сега беше химнът. До края на другия месец идеята на ученическия парламент на училищното ръководство е да обсъдят съвместно каква да бъде униформата на учениците в пети и осми клас. Аз лично считам, че една ученическа униформа, която изглежда добре, която не е скъпа, която има символа на училището, е изключително необходима", каза

Стаматов посочи още, че през миналата година в 119 СОУ е имало 192-ма първокласници. Подобно на правилата за изборите, там също е въведено и изискването за уседналост на родителите сред критериите за прием в първи клас.