/ iStock/Getty Images
Приветстваме идеята за издаване на ваучери за обучение на деца. В писмо до министъра на образованието Министерството на туризма е предложило да се обмисли възможността за разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо пътуване на деца и ученици. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на среща с представители на сдружение „Българско ски училище“, съобщиха от Министерството на туризма.

От името на организацията в разговорите участваха Цветелина Бориславова, почетен председател на Управителния съвет на сдружението, председателят на УС- Петър Янков и Владимир Замфиров, член на УС.

Министърът поясни, че по-конкретно предложението предвижда всеки ученик да има възможност да се възползва еднократно в рамките на учебната година на ваучер в размер на 100 лв. за пакетно туристическо пътуване. Готови сме и да откликнем на партньорство за разработване на мерки за осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга, заяви вицепремиерът.

По думите й разписвайки тези съвместни детайлни правила ще се осигури имидж на България като сигурна и безопасна дестинация, което е изключително важно за нас.

Представители на сдружението посочиха, че подобряване на пътната инфраструктурата би допринесло за развитието на курорта Пампорово и на зимния туризъм, защото все по-честно посетителите избират да използват сухопътен транспорт. Те поставиха и въпрос за възможни промени в нормативната уредба свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би подпомогнало осигуряването на по-голяма запълваемост на курортите в зимния сезон.

Сдружението е доказан партньор на Министерството на туризма и може да разчитате на нашата експертиза и съдействие и занапред, увериха представителите на организацията.