Николов бил на сбирка на ГЕРБ в нощта на взрива
Николов бил на сбирка на ГЕРБ в нощта на взрива / netinfo

Асен Николов е присъствал на сбирката на ГЕРБ във Варна в нощта на взрива, тъй като е бил поканен.

Това заяви за Дарик Християн Христов, адвокат на Веселин Бакърджиев, съдружник на Асен Николов във “Фарин” АД, където двамата са притежавали по 50 на сто от акциите.

Според адвокат Христов е изключено взривът да е бил предназначен за новия клуб на ГЕРБ.

Ще потърсим правата си по съдебен път, ако продължат злонамерените статии, които обслужват нашата конкуренция и злепоставят името на фирма “Фарин”. Това каза в Добрич адвокат Християн Христов.

В изявлението си по повод убийството на Асен Николов, единият от съдружниците във фирмата категорично отрече то да е свързано с дейността на “Фарин”.

Християн Христов изключи версията взривеният бизнесмен да е носил в себе си взривното устройство, както и възможността убийството да е свързано с преразпределение на пазари.

Той призна, че другият съдружник във фирмата Веселин Бакърджиев за два месеца е бил управител на добричкия клон на СИК, но отрече фирмата, създадена през 97-ма година, да има връзки със силови групировки. По думите на Христов досега никой от фирмата не е получавал заплахи.

Тревожи ме евентуалната версия, че взривът във Варна, при който загина бизнесменът Асен Николов, може да е бил предназначен и за новия клуб на ГЕРБ, заяви по-рано Бойко Борисов.

“Искрено се надявам тази версия да отпадне и разчитам на професионализма на офицерите от ДОТИ, които ще установят взрива и мястото, където той се е намирал в момента на избухването, но лично мен ме смущават няколко неща, каза Бойко Борисов.

"Не разбирам опита на Бойко Борисов на гърба на бившите си колеги да оправдава присъствието на взривилия се Асен Николов на откриване офис на ГЕРБ във Варна." Това заяви министърът на вътрешните работи Румен Петков по повод изявление на Бойко Борисов за вчерашния взрив.