/ Дарик архив
Преди дни напукали гумите на колата на бития лекар в Свищов
Все още няма задържани за побоя над д-р Иво Караджов от общинската болница в Свищов. Нападението стана вчера около 19.40 ч., малко преди специалистът по вътрешни болести да застъпи за нощна смяна в болницата.
 
Д-р Караджов е минавал през източния вход на болницата, когато качвайки се по стъпалата, неизвестно лице го удря с юмрук, той пада и губи съзнание.
 
Нападнаха доктор от общинската болница в Свищов

След смъртта на пациент в лечебното заведение са започнали разпри между неговите близки и лекаря. Преди побоя е имало инцидент, при който са нарязани гумите на автомобила на д-р Караджов, каза пред бТВ кметът на Свищов Генчо Генчев, който временно представлява болницата поради липса на управител. Тогава докторът се е обърнал се към полицията и е подаден сигнал.
 
За побоя снощи се води досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура, заяви Генчев.
 
По думите му преди да застъпи на смяна снощи, пострадалият лекар се е засякъл в магазин с близка на починалия. Д-р Караджов не е разпознал извършителя, но е младеж, който го е съборил на земята, посочи още Генчо Генчев.
 
Тийнейджър преби лекарка от Спешно отделение на болницата в Пазарджик

Д-р Караджов е настанен в отделението по неврология в болницата и здравословното му състояние е стабилно, заяви началникът на отделението д-р Хака Сарачев. "Трудно се работи в такива условия, посегателствата станаха почти ежедневие. Такива лица трябва да бъдат наказвани", категоричен беше той.