/ БГНЕС, архив
Нападнаха екип на Спешна помощ в София
94120
Нападнаха екип на Спешна помощ в София
  • Нападнаха екип на Спешна помощ в София
Екип на Спешна помощ в столицата е бил нападнат заради закъсняла линейка. Това съобщи пред Дарик говорителят на Центъра за спешна помощ в София Катя Сунгарска.
 
Сигналът за спешна помощ е подаден в пиков час, когато не е имало свободна линейка, която да бъде насочена веднага на адреса. Пациентът, за когото е извикана помощ, е жена, прекарала инсулт преди време и явно близките са се притеснили, каза Сунгарска.
 
Линейката се забавила 40 минути и при пристигането й близките на пациентката били агресивни и ударили шофьора. Лекарката е хоспитализирала пациентката със съмнения за вирусно заболяване, което по думите на Сунгарска няма нищо общо със спешно състояние.
 
Нападнаха екип на Спешна помощ в София

Равносметката за Спешна помощ в София за горещия 1 юли е, че линейки са се отзовали на над 300 повиквания. Петима души са починали заради жегите в столицата, стана ясно по-рано през деня. Повече от 35 са случаите на колабирали хора, а около 20 са случаите на деца с оплаквания, сред които има и колабирали.
 
От столичната Спешна помощ са се отзовали и на пет сигнала за пътно-транспортни произшествия.
 
"И ние сме хора, и на нас ни е трудно в жегата и не само че ни разкарват за състояния, които не са спешни и за които трябва да се обърнат към личния си лекар, ами се опитват и да ни бият", каза Сунгарска.
 
Тя даде пример и с 29-годишна жена, която се обадила в час пик за линейка заради болки в кръста, които продължавали трети ден.