/ БГНЕС
Ако Анелия Велева е замесена в трафик на мигранти, ще бъде изключена от НФСБ. Това заяви депутатът от ОП и заместник-председател на НФСБ Борис Ячев.

"Оставяме прокуратурата и следствените органи да си свършат работата. В момента, в който имаме информация - ще предприемем адекватни политически мерки. Въпросната дама е една от стотиците ни председатели на местни организации. Тя е избрана от местното ръководство в Костинброд за председател. Не е координатор, а председател на местна структура. Отношенията с нея са такива, каквито са с всички останали, може би над 130 председатели на местни организации - чисто политически и служебни", каза Ячев.
 
Активистка от партията на Валери Симеонов арестувана за трафик на мигранти

Мисля, че днес прокуратурата внася искане за съответната мярка. В момента, в който стане ясно дали тя има съпричастност към това деяние веднага ще се излезе с политическо решение, подчерта той.
 
Ячев припомни, че ОП са "най-категорични и последователни вносители на всякакви ограничения, включително и законови, свързани с трафик на мигранти". Ако се окаже, че въпросното лице е било замесено в каквато и да било дейност, дори морално укорима, ще бъде наказано и изключена от партията, подчерта Борис Ячев.
БТА