Активистка от партията на Валери Симеонов е арестувана за трафик на мигранти. Тя е задържана при акцията на магистрала „Тракия” преди три дни, съобщава NOVA.

Мигранти и полицаи задържани при спецакция на МВР (ВИДЕО)
 
Става дума за Анелия Велева - кандидат за депутат от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) през 2014 г. Година по-късно се кандидатирала и за кмет на Костинброд, но не е избрана.
 
При акцията в събота бяха арестувани общо деветима българи и петима чужденци. Срещу част от тях, сред които и Велева, вече са повдигнати обвинения за незаконен трафик.
 
Мигрантите са от сирийски и иракски произход. Трябвало да бъдат закарани до българо-сръбската граница.

От НФСБ коментираха в изявление до медиите, че осъждат остро "каквато и да е съпричастност към криминално деяние, каквото е трафикът на хора", като припомнят, че те са вносители през 2015 г. на промяна в закона, с която драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора. От партията уточниха, че Анелия Велева е била избрана от местната структура за председател на НФСБ в Костинброд.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище
nova.bg