Имаме общи точки и различия, но преговорите продължават конструктивно, това заяви пред медиите вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел за разговорите от уикенда с ПП-ДБ. Днес нежните остриета от ГЕРБ-СДС бяха на консултации при президента Румен Радев. След тях, от 11:30 ч. при държавния глава ще бъдат и некоалиционните им партньори от ПП-ДБ, а следобед и от ДПС. 

Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Комуникацията между партиите съживи призрака на предсрочните избори

Георги Димитров

"Благодарна съм за конструктивния тон на преговорите от последните два дни, но имаме нужда от още време, за да преодолеем различията. Имаме споразумение, което сме сложили на масата, за нас е важно да се придържаме към написаното в него", каза Габриел. 

Георги Димитров

"Много е важно да си дадем шанс така, както до този момент тези преговори преминават в конструктивен дух, открити разговори, да могат да продължат - това е нашето желание. Не сте ме чули да говоря за червени линии, няма да си променя речника. Още от самото начало за мен диалогът, взаимното уважение, но в един момент и много ясно носене на отговорност, ясен ангажимент за това, което е решено, да бъде контролирано и да се знае какво се случва, е водещ принцип", допълни тя. 



В събота и неделя ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България” преговаряха за споразумение за съвместно управление. 

Оставката на премиера Николай Денков беше депозирана на 5 март в парламента. На следващия ден тя беше разгледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа  "за".

Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през изминалите девет месеца. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня