Незаконна пушка имал подкупният шеф от “Републиканска пътна инфраструктура”
Незаконна пушка имал подкупният шеф от “Републиканска пътна инфраструктура” / netinfo

Единият от арестуваните служители във фонд “Републиканска пътна инфраструктура” – директорът на дирекция “Усвояване на еврофондовете” Любомир Лилов, е държал незаконна пушка в кабинета си. Това съобщи в интервю за Дарик радио градският прокурор Николай Кокинов. На Лилов и началникът на отдел “ИСПА” Иван Владимиров е повдигнато обвинение за подкуп и утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за двамата.

Днес Владимиров и Лилов бяха отново разпитани в Столична дирекция на полицията от наблюдаващия прокурор Чавдар Ангелов. Повдигнато им е обвинение за подкуп. Утре Софийската градска прокуратура ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката постоянна мярка за неотклонение на двамата – задържане под стража. Вече са изготвени протоколите от специалните разузнавателни средства, с които са подслушвани двамата служители преди да бъдат арестувани, и те ще бъдат представени пред съда утре. Градският прокурор съобщи, че при обиска на служебните им места във фонда, в кабинета на Лилов е открита пушка.

Собственикът й твърди пред прокуратурата, че има разрешение за нея, до момента не е представил никакви документи за законно притежание на оръжието.

Там е открита и сума пари, по-голяма от месечната му заплата, поради което се търсят и други случаи на корупция.