Недоволство срещу Борисов - подигравал се със заекването на Стойнев
Недоволство срещу Борисов - подигравал се със заекването на Стойнев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Недоволство срещу Борисов - подигравал се със заекването на Стойнев
74622
Недоволство срещу Борисов - подигравал се със заекването на Стойнев
  • Недоволство срещу Борисов - подигравал се със заекването на Стойнев

Като „абсолютно недопустимо" и като „липса на възпитание" Капка Панайотова, председател на сдружение "Център за независим живот", определи подигравките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със заекването на бившия енергиен министър Драгомир Стойнев.

Вчера вечерта по време на дебат за енергийния проект „Южен поток", Борисов на няколко пъти отбеляза нарушението на говорния ритъм на Стойнев.

Във вечерното предаване на националната телевизия, Бойко Борисов влезе в телефонен диалог с Драгомир Стойнев.

Пред Дарик Капка Панайотова, председател на „Центъра за независим живот" изрази тревогата, че подобно поведение от страна на политически лидер може да се превърне в норма и хората да решат, че това е нормално отношение.

„Намирам, че в един спор подобни квалификации и подобно наблягане върху увреждането на един човек, е изключително нелепо. Не говори за компетентност, още по-малко - за възпитание. Но за мен е по-опасен фактът, че това се изрича от един лидер в държавата и може да бъде възприето като норма на поведение", обясни Панайотова.
По думите й българските политици често прекрачват границата на добрия тон, което поставя въпроса за тяхното възпитание.

Преди две години Комисията за защита от дискриминация се произнесе по рекламен клип, в който отново беше засегнат проблемът на хората с говорни нарушения.

„Известен факт е, че лицата, притежаващи който и да е от видовете заекване, обикновено се притесняват от този си проблем, а в случаите, когато той е показан в реклама, ги поставя в по-неудобно положение", пишеше в решението на комисията.