НДСВ няма да напусне тройната коалиция
НДСВ няма да напусне тройната коалиция / cнимкa: Sofia Photo Agency

Пред НДСВ не стои въпроса за напускане на тройната коалиция. Това каза зам.-председателя на партията Марина Дикова. НДСВ определи участието си в управлението на страната като успешно. В началото на новия политически сезон от НДСВ разкритикуваха действията на опозицията за сваляне на правителството.

„Опозицията не предлага алтернатива и по-различни управленски решения, а си служи с епитети и обругаване на опонента – така зам.-председателя на НДСВ Марина Дикова коментира готвените от опозицията протести срещу правителството. „Смятаме, че нашето участие в коалицията до тук е изключително ползотворно и ще продължим да работим със същата активност и бърз темп. Ние сме възмутени от начина, по който действат определени политически сили, опитвайки се да създават разделение, противопоставяне и конфронтация. Смятаме че по този начин не се постига нищо друго освен връщането на България в зората на демокрацията”, каза още Дикова.

„Нямаме право да повторим последния доклад на ЕК за България”, каза министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. „НДСВ е мотивирано да положи максимум усилия, за да може езикът в следващия доклад на ЕК, които най-вероятно ще се появи през февруари, да бъде коренно различен”, уточни още тя.