Постоянен арест ще поиска прокуратурата за шофьора на тира
Постоянен арест ще поиска прокуратурата за шофьора на тира / БГНЕС
На границата с Република Турция на ГКПП Лесово трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На останалите ГКПП трафикът е нормален в двете посоки. Българските граждани могат да пътуват до Република Турция без ограничения, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП Русе и ГКПП Видин на изход за товарни автомобили. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари".

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП "Кулата" - "Промахон" остават досегашните изисквания за пропускане в Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини.

От 21 до 5 часа гръцките гранични власти не пропускат през ГКПП "Промахон" на влизане в Гърция чужди граждани с леки автомобили и автобуси.
През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

На влизане в Гърция през ГКПП "Маказа" могат да преминават гръцки граждани и чужди граждани с гръцки разрешителни за пребиваване с QR код, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа от времето на пътуване и преведен на гръцки или английски език. Тези граждани няма да се пропускат от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки.

Водачи на товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки и товари през ГКПП "Маказа", се допускат за влизане в Гърция с QR код по всяко време на денонощието.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили. През ГКПП "Ивайловград" - "Кипринос" и ГКПП "Златоград" не се пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.