/ ThinkStock/Getty Images
Финансовият министър Владислав Горанов призна, че данъчни под прикритие са инспектирали нудистки круиз. Пред журналисти в парламента той коментира акцията в пловдивското село Марково, при която данъчни, маскирали се като танцьори, играха хоро, за да хванат нарушители. Те буквално са преиграли, каза Горанов, но уточни, че всички способи за контрол ще бъдат използвани от приходната администрация.
 
Попитан за творческия подход на данъчните при акцията в пловдивското село Марково, които играха хоро, за да хванат нарушители, които не отчитали и не издавали касови бележки за разходи по 1.50 лв. за участие в танцовата сбирка, финансовият министър каза, че Приходната агенция ще използва всички способи за проверка. Той даде още подобни примери от работата на служителите на НАП, включително и проверка на нудитски круиз:
 
„Забавлявам се с това - колегите са преиграли в случая, но трябва да се има предвид, че всички способи за контрол ще бъдат използвани от Приходната администрация. Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, но всички способи са допустими, защото интересът на обществото е да има по-малък дял на сивата икономика и бюджетът да бъде обезпечен“, каза министърът.

Доктор без права преглежда пациенти в хотелска стая
 
Попитан дали и служителите на НАП са се съблекли на круиза, Горанов обясни, че не знае.

Не издаването на касова бележка е административно нарушение, което се наказва с глоба.
 
Принципът на маловажност не се прилага, каза още финансовият министър в защита на данъчните, провели акцията в село Марково.

Жена си призна данъчни престъпления за близо 40 000 лева