/ dariknews.archive
Нападател на възрастни жени се извини на жертвите, поиска свобода
94461
Нападател на възрастни жени се извини на жертвите, поиска свобода
  • Нападател на възрастни жени се извини на жертвите, поиска свобода
Обиращият възрастни жени ром-рецидивист Цветан Петров, остава в ареста. Това реши Софийски районен съд, поради опасността обвиненият за посегателствата да извърши друго престъпление или да се укрие.
 
Запис от видеокамера показва как преди седмица на столичната улица "Струмица" мъж напада в гръб 80-годишна жена, събаря я на земята и й отнема ценности. При акция на СДВР виновният Цветан Петров е бил задържан. А днес Софийският районен съд реши, че рецидивистът, обиращ пенсионерки, ще остане в ареста.
 
Сериен крадец обира брутално жени посред бял ден в София (ВИДЕО)

Петров е осъждан многократно и до момента има 46 регистрации за кражби. Подсъдимият е бил разпознат и от жена, която нападнал преди този случай.
 
Прокуратурата поиска задържане под стража, тъй като има опасност провиненият да извърши ново престъпление или да се укрие от органите на реда. Петров има постоянен адрес в София, на който не живее от три месеца.
 
 

Крадец обра жена посред бял ден в столицата

Публикувахте от Хумор BG в 15 август 2017 г.
Адвокат Румяна Памукова, която защитава обвиненият, твърди, че разпознаването е било компрометирано и мярка, по-лека от задържане под стража, също би имала ефект.
 
Самият Цветан Петров заяви, че съжалява за стореното и ще възстанови щетите на жените, които е нападнал. Той каза още, че иска да им се извини и да се прибере при жена си и децата си.
 
Ако бъде признат за виновен Петров ще прекара от 3 до 10 години в затвора.