НАП изпрати на прокуратурата информация за хората от списъка, предоставен от министър-председателя Кирил Петков.

"В хода на водена проверка относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022 г. са постъпили изисканите материали от Централно управление на НАП в обем от 7 страници".

Прокуратурата обвини МВР в бездействие за списъка с имена, предоставен от Петков

Върховната касационна прокуратура (ВКП) съобщи вчера, че е изискала от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за хората, както и дали и какви действия са предприели спрямо същите съгласно законовите им правомощия. Поводът е извършваната проверка относно предоставените от премиера Кирил Петков медийни публикации в общ обем от 588 страници, свързани с 19 души.

Петков обяви имената на хората в списъка му за прокурорска проверка

Към вчерашния ден, въпреки указания срок от наблюдаващите прокурори за предоставяне на информацията до 17 февруари 2022 г., такава все още не бе постъпила от ГДБОП-МВР и Централно управление на НАП. В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните действия и изпращане незабавно във ВКП на изисканата информация. Институциите са предупредени за отговорността им при неизпълнение на разпореждане на прокурор, дадено по съответния ред.

За последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават от прокуратурата.