/ пресцентър, МВР
Двама високопоставени служители на ГДБОП са били наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал "Левски Г".

"Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и са наложени наказания на тези служители", съобщи вътрешният министър Христо Терзийски по БНР. 

Терзийски допълни, че днес е поканил един от синдикатите в МВР на разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите.

"Не сме спирали да водим неформални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог. Нещата, които се променят и в нормативната база, и във финансов аспект, са доста резултатни", каза той. 

Министър Терзийски обяви, че ще води разговори с всички синдикати в МВР, а след тези разговори ще бъде направен Съвет за социално партньорство, формиран с негова заповед и се ръководи от един от заместник-министрите. 

"Увеличението от 10% за над 48 хиляди служители е доста сериозна сума - възлиза на повече от 154 млн. лева. Не бих казал, че е стандартна тази сума или малко това увеличение".

Христо Терзийски коментира и участието на МВР в борбата с коронавируса. 

"Възложено ни е да следим карантинирането на над 28 400 лица в страната. Извършваме проверки и съдействаме на здравните органи в условията на епидемичната обстановка", подчерта министър Терзийски.
БНР