/ Снимка: Дарик, архив
31-годишен тормози хора в северозападното село Бутан. Кметът на селото Иван Иванов каза пред Дарик, че мъжът пребил преди дни съседка, а през годините изнасилил своя съселянка, пребил и друг човек, влизал и незаконно в частни имоти.
 
Преди две вечери 31-годишният Севдалин Борисов влязъл в дома на съседката си Дочка Маринова и я нападнал. Кметът на Бутан разказа пред Дарик какво се е случило: "Спирането на вода няма общо с тази инкасаторка, тъй като на този адрес няма вода от около година и половина-две. А пък самата инкасаторка мисля, че не е от такъв дълъг период на тази длъжност. Тя се прибра на село да полага грижи за болната си майка и започна работа във ВиК. Но човекът, като употреби малко повече алкохол, става агресивен. Смятам, че този път органите на реда трябва да си свършат докрай работата и този човек да отиде на мястото, на което заслужава да бъде".

Мъж заплаши и удари съседката си с лопата
 
Това не е първият подобен случай – преди четири години пребил пенсиониран служител на АЕЦ: "Беше го малтретирал физически, беше доста бит, с много наранявания, беше го ограбил и въпреки че след това полицаите намериха в процеса на разследване телефона на жертвата в криминалното лице, не успяха да го вкарат в затвора".
 
Междувременно друга жена разказва, че е била изнасилена от Севдалин Борисов. "Дамата е подала сигнал в РПУ-Козлодуй, но при посещение на адреса, той излязъл с оправдание, че са близки приятели. Не са послушали дамата, а него и случаят се е повторил", разказа Иванов.
 
Преди дни къщата на бившия вицепремиер Валери Симеонов в селото е била ограбена: "Влизано е в мазето на селскостопански постройки, взети са кабели на косачки, зимнина". Иванов разказа още, че битовите кражби не са ежедневие в селото, но по случая в къщата на Симеонов вече има напредък по разследването.