Мъж преби до смърт приятелката си
Мъж преби до смърт приятелката си / снимка: DarikNews.bg, архив

32-годишен криминално проявен е задържан като заподозрян за жестоко убийство в Шумен. В 02:05 часа тази нощ е получен сигнал за скандал и побой в жилище, като на място веднага пристигнал полицейски екип. Той заварил жена на земята в жилището в безпомощно състояние.

Пострадалата е откарана от екип на центъра за спешна помощ в болницата. Малко по-късно, в следствие на множеството получени от побоя травми, 51-годишната жена починала. Тя имала множество тежки травми, счупени ребра и фрактура на гръдната кост.

Живеещи на улицата разказаха, че жената е била тиха и скромна и досега никой не е ставал свидетел на скандали, свързани с нея или нейни близки. Снощи някои от съседите чули виковете на мъжа и забелязали, че дърпал жената по улицата към дома й.

В хода на започнатото разследване и проведените разпити задържан като заподозрян за убийството е 32-годишният шуменец, с когото жената живеела на семейни начала. Мъжът се казва Ерджан Бюнеминов, научи Дарик. От полицията информират, че в досието му има множество прояви между които кражби, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, шофиране в нетрезво състояние, изнасилване.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 124 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост, в следствие на телесна повреда.

Предстои задържането на заподозрения мъж да бъде удължено с прокурорско постановление за срок от 72 часа.