Мъж и дете загинаха, поразени от мълния в Стара планина в района на връх Купен.

Спасено е 13-годишно момче, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Починалите са 47-годишен мъж и 11-годишно момиче.

Не може да се каже със сигурност какво се е случило. Вероятно са поразени от мълния. Били са хванати с ръце за метално въже, което помага на туристите да се движат на по-сложен терен. Имало е гръмотевична буря. Планинските спасители още са на място, метеорологичната обстановка е променлива, добави дежурният Ивайло Човиков от Планинската спасителна служба.

Сигнал за ударени от мълния в района на връх Купена в Стара планина е получен в Планинската спасителна служба в понеделник около 13:35 часа. Съобщено е за пострадали от мълния мъж и дете, на височина над 2000 метра.

Тийнейджър почина в Германия, след като бе ударен от мълния в планината

От планинската спасителна служба в Троян казаха още, че времето на място е било лошо, което затруднило спасителната операция.

В операцията се включиха Спасители от Планинската спасителна служба в Троян и военен хеликоптер от Авиационна база - Крумово.

Спасеното 13-годишно момче е държало връзка с планинските спасители. То вече е транспортирано с хеликоптер Кугар до Карлово, след което ще бъде откарано с линейка до Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Свети Георги" в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Даниела Балабанова, Преслава Иванова/БТА