/ БГНЕС
Търсим подкрепа от гражданите и обществото по линия на противодействие на корупцията, каза днес на ГКПП „Гюешево-Деве баир” директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР старши комисар Румен Ганев.

БГНЕС

Днес стартира петата поред инициатива по международния проект "Остани чист, кажи НЕ на корупцията", в която участва Дирекция „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи.

БГНЕС

От 10 часа на ГКПП "Гюешево" служители на дирекцията, съвместно с партньорите си от сектор „Вътрешен контрол и професионални стандарти“ при Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, проведоха анкетиране на преминаващите през пункта.

БГНЕС

Целта е да се повиши информираността и доверието на гражданите в дейността на полицията и държавната администрация. Брифинг дадоха директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР ст. комисар Румен Ганев и северно-македонският му колега Деян Андонов.

БГНЕС

„Регионалната мрежа на вътрешните служби, в която участват петте балкански страни – България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Сърбия е уникална, друга такава в Европа няма. На мероприятието днес ще бъдат раздавани рекламни материали, които пропагандират идеите на проекта, в който освен петте служби партньори са и синдикатите, както и водещи университетите в Скопие, Югозападният университет в Благоевград, русенският и Полицейската академия, така търсим максимално представителство и подкрепа“, каза директорът на Вътрешна сигурност към МВР.

БГНЕС

„Акцията няма да се ограничи само с този граничен пункт, продължаваме и на останалите“, каза ръководителят на „Вътрешен контрол“ в Северна Македония и заместник-министър Деян Андонов.

БГНЕС

„Само полицията, без помощта на гражданите, няма да реши проблемите с корупцията, ние не крием когато имаме проблем, казваме го и търсим решение“, каза ст. комисар Румен Ганев. Според него проверки ще се правят и от служители под прикритие като преминаващи през граничните пунктове.

„Целта на тези скрити и документирани проверки е да поощряваме съвестните служители. Те иска да бъдат стимулирани и морално, като например чрез конкурса „Служител на месеца“, поощряваме добрите дела извън работата на служителите ни, стига лоши, нека има и добри новини“, добави директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.
БГНЕС