автомобил
автомобил / ThinkStock/Getty Images
МВР ще спира от движение неизправните автомобили. Това реши парламентът, след като прие окончателно промените в Закона за МВР.
 
"Когато бъде оправен съответният автомобил - той може да бъде върнат обратно, за да се движи по пътищата на страната", обясни Цветан Цветанов.
 
Камерите на КАТ “слепи”, ако снимат повече от една кола едновременно

МВР и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще обменят технически данни за регистрираните превозни средства и за периодичните им технически прегледи.

В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" ще уведомява МВР за временно отнемане регистрацията на неизправното превозно средство. След получаване на уведомлението, с отбелязване в автоматизираната информационна система на МВР, временно ще се отнема регистрацията и ще се уведомява собственикът на превозното средство.

Всеки трети нарушител на пътя не спазва ограниченията на скоростта

След отстраняване на опасната техническа неизправност и след като неизправното превозно средство е преминало периодичен технически преглед ползването на превозното средство ще се разрешава отново, като няма да се осъществява нова процедура за неговата регистрация.