Москов се ползва с твърдата подкрепа на ГЕРБ, увери Менда Стоянова
Москов се ползва с твърдата подкрепа на ГЕРБ, увери Менда Стоянова / БГНЕС, архив

Министърът на здравеопазването Петър Москов има твърдата подкрепа на премиера и на парламентарната група на ГЕРБ. Това каза пред Фокус депутатът Менда Стоянова. „Без тази подкрепа министър Москов не би могъл да реализира нищо в парламента, тъй като дори и неговите съпартийци гласуват често против предложените от него промени", добави Стоянова.

Бивш здравен министър: Вироглавство и каша от добри и глупави идеи породиха протестите

Според нея, сега Москов има реален шанс да направи някаква крачка към реформата, която се очаква така дълго. „Сега е неговият шанс, макар и частично и не дотам радикално, да направи нещо", добави Стоянова. Според нея, министър Москов е показал, че има решителност, има и обаянието да представя това, което прави, пред широката аудитория. „Надявам се както той, така и цялото правителство, да устоят на тези протести", каза още депутатът.

Лекарският съюз призовава да спре плановият прием в болниците

Менда Стоянова допълни още, че лекарите атакуват Москов затова, че не се е чуло тяхното експертно мнение, но тези атаки са общи. „За мен би било интересно с какво точно тази реформа засегна работата на личните лекари - качеството ли, или заплащането на труда им. Аз това не мога да го чуя", каза Стоянова.

Лекарите не искат "за всеки косъм да пишат доклад"

„Чувам някакви общи приказки, че не били включени в разговорите, че не било взето тяхното експертно мнение, но от това, което се предлага, с какво точно те не са съгласни и какви са мотивите им, някакси не мога да го чуя като страничен наблюдател", добави депутатът.

По думите й, в сферата на здравеопазването трябва да се направят решителни промени и реформи.