Момиче провеси бебе от осмия етаж в София (ВИДЕО)

Малолетно момиче провеси бебе през балкона на осмия етаж на жилищен блок в столичния квартал "Разсадника". Видеоклип със случващото се е бил заснет и изпратен от съседи до NOVA.
 
След излъчването му социалните се самосезираха и посетиха адреса с екип на полицията. Бебето е под полицейска закрила, а с малолетната извършителка се работи в семейна среда, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.
 
Според данните на МВР инцидентът с провесеното бебе е станал в началото на седмицата, но видеоклипът е публикуван днес. По непотвърдена информация малолетното момиче, което е хванало бебето през раменете, и го държи във въздуха, прехвърлено през парапета на балкона, е 12-годишната братовчедка на детето.
 

Проверка на отдела за закрила на детето към район "Възраждане" показва, че на адреса живеят две семейства. Едното от тях е семейството на бебето и на по-голямо дете, а малолетната извършителка е от другото семейство.
 
Екип на NOVA открил родителите на детето, което се казва Ванеса и е на година и два месеца. Майката Радослава оставила детето и братовчедка му, за да отиде до магазина.

"Мога да ви уверя, че това няма да се повтори и аз много ви благодаря. Работя на две места и се обаждам поне по три пъти на ден се обаждам, за да предупреждавам, че никой да няма работа до прозореца", заяви бащата Петър Петров. 
 
След проверката, извършена съвместно с полицията, двете малолетни деца са поставени под полицейска закрила, а спрямо детето извършител е започнала работа в семейна среда и насочване към услуга за деца с поведенчески прояви.
 
От прокуратурата съобщиха, че се установява защо бебето е оставено без родителски надзор. След изтичането на полицейската закрила и след оценка на случая социалните ще предприемат нужната мярка за закрила.