Постоянен тормоз - казусът е в Ямбол, където младежи се събират в късните часове на паркинг на супермаркет.

Правят дрифтове, викат, вдигат шум. Всичко това е определено като системен тормоз от живеещите в близост хора. Общината в Ямбол и от управата на магазина търсят решение, което се оказа, че не е в техните правомощия, предава NOVA.

„Въртене на гуми, пищене, викане, свирене всяка вечер. Не може да се спи”, разказва Петко Цвятков, който живее в района.

Проблемите на живеещите в квартала са от няколко години. Подавани са многократно сигнали и са събирани подписки с идеята за спокойствие нощно време. От Община Ямбол търсят решение на проблема.

След нелегални дрифтове в мол: Без книжка за 3 месеца и 2000 лв. глоба (ВИДЕО)

„Постоянно реагираме на тези оплаквания”, заяви Иван Стаменов, старши инспектор Дирекция СПООР към Община Ямбол и допълни: „Денонощно правим проверки, особено след 22:00 часа, но ефектът е почти нулев. Защото, когато дойдем на място, проблеми няма, тръгваме след 2 минути пак се събират”.

От общината са подавали множество сигнали към управата на супермаркета. „Решението най - лесно може да се случи с пускането на бариерата на паркинга, както правят други големи вериги”, посочва Стаменов.

Супермаркетът  се помещава на частен имот и е там под наем. От управата на веригата съобщиха, че катинарите и бариерата постоянно са чупени от хулиганите. Самите те не спирали да търсят начин за справяне с проблема.

Живеещите в квартала, общината и управата на супермаркета призовават за засилено полицейско присъствие в късните часове, както и да бъдат съставяни актове на нарушителите, за да бъде намерен изход от продължаващата години ситуация в района.
nova.bg