/ БГНЕС
МВР е взело мерки, които са адекватни на това, което се случва в момента в Близкия Изток. Това коментира Младен Маринов след КСНС, който бе  свикан  заради възникналата криза по оста САЩ – Иран, която нагнети напрежението в Близкия изток.

Радев: Необходим е мирен изход от ситуацията в Близкия изток (ВИДЕО)

„На този етап още в деня, в който стана проблемът с посолството на САЩ в Ирак, ние сме обсъдили със службите ситуацията, както и с партньорските служби. Мерките са адекватни на това, което се случва. Не трябва да преекспонираме нещата. Не трябва да използваме някакъв език или пък да взимаме страна в какъвто и да било конфликт. Просто трябва да търсим мирно решение. От наша гледна точка службите трябва да вземат мерки да не се допуснат странични прояви“, обясни той.

Министър Маринов уточни, че това са конфликти, които се отразяват не само на местата, където възникват, а при глобализацията на света имат отражение и в държави, които са по-отдалечени от зоната на конфликта.

Премиерът за кризата в Близкия изток: Дипломацията трябва да е водеща и да се търси мир

Вътрешният министър коментира и спецакциите в областната управа в Перник и в екоминистерството днес.

„В момента се провеждат процесуално-следствени действия под надзора на Специализираната прокуратура. От доста време има проблем с питейната вода в Перник, през цялото време премиерът е уведомяван от мен и сме срещнали пълна подкрепа“, каза той.

Шефът на ВиК и бившата областна на Перник арестувани за водата? (ВИДЕО)

Маринов обаче каза, че не може да потвърди за арести, тъй като в момента се извършват процесуално-следствени действия и трябва да се изчака те да приключат.

Вътрешният министър обясни, че е разпоредена проверка във всички областни дирекции на вътрешните работи съвместно с ДАНС за ВиК дружествата.

„Там където имаме данни за престъпления, разбира се, че ще бъде докладвано на съответната прокуратура. Целта на тази проверка е наистина да видим и да определим проблема по-рано, за да можем да имаме по-ранна реакция“, обясни още той.