/ БГНЕС
Вътрешният министър Младен Маринов не смята, че има основания началникът на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев да подава оставка заради акцията от миналата седмица срещу разпространението на нелицензирано видео съдържание.

Акция срещу кабелното пиратство у нас, обискират офиси

"Смятам, че господин Колев е достатъчно добър професионалист и това, което прави, е да спазва закона и да се бори с пиратството и всички незаконни дейности, касаещи интелектуалната собственост", отговори Младен Маринов на журналистически въпрос в Министерския съвет по повод предстоящия протест на засегнатите кабелни оператори и исканата от тях оставка на началника на сектор "Киберсигурност" в ГДБОП Явор Колев.

Румяна Арнаудова: Няма задържани собственици на кабелни оператори

Младен Маринов припомни, че операцията е била проведена съвместно с Европол и засяга много сериозен проблем - както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет. По думите му действията, извършвани на "тъмно", водят до щети за държавния бюджет. "Пак искам да кажа, че действията бяха насочени само към апаратура, която е за излъчване на програмни продукти без съответния лиценз. Това не е засягало доставката на интернет за крайните потребители", уточни вътрешният министър.

Операцията е под надзора на прокуратурата.
БТА