Митьо Кифлата хванат при акция „Отрепките”
Митьо Кифлата хванат при акция „Отрепките” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Министър Цветан Цветанов
32002
Министър Цветан Цветанов
  • Министър Цветан Цветанов

24-годишният Димитър Комаров - Митьо Кифлата  беше задържан при полицейска операция "Отрепките" в столичния квартал "Люлин-9", съобщи за Дарик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Акцията е срещу организирана престъпна група, която се занимава с обири, въоръжени грабежи и кражби.

Митьо Кифлата е криминално проявен, участник в обира, придружен със стрелба, на златарско ателие в столичния квартал "Илинден" на 18 август. Тогава маскирани стреляха във витрината на златарското ателие посред бял ден, откраднаха каквото успяха да вземат от витрините и изчезнаха.

 

Задържаният е започнал с престъпленията още на 15 години. Оттогава има регистрации за неправомерно отнемане на МПС, кражби, грабежи, нанасяне на телесни повреди. Първото му по-тежко наказание, пробация, е наложено през 2008 г., каза още министър Цветанов.

 

Участието на Митьо Кифлата във въоръжения обир на златарското ателие в столицата се потвърждава от неопровержими веществени доказателства и показания на свидетели.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи и за продължение на полицейската акция "Измамниците", насочена срещу телефонните измамници. Тя е по девет заявителски материала, които има в областните дирекции на МВР в Пловдив и Варна. Хората, подали тези сигнали, са излъгани с общо 27 000 лева.

При операцията са задържани трима души, претърсени са седем адреса. Иззети са мобилни телефони, сим-карти, тефтери с телефонни номера. Арестуваните са криминално проявени. Единият от тях, Димитър Атанасов-Лахо, има 17 криминални регистрации. През последните дни се е представял като длъжностно лице, а преди 20 дни е излязъл от затвора в Ловеч за ефективно излежаване на присъда за измама.

 

13 души са задържани при специализирана полицейска акция в София, Ботевград и Бургас. Разбита е въоръжена организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества.