Митничари хванаха над 4 млн. къса нелегални цигари
Митничари хванаха над 4 млн. къса нелегални цигари / netinfo

4 255 000 къса нелегални цигари, 6901 контрабандни парфюма и текстилни изделия, нарушаващи права на търговската марка, "натъпкани" в един камион задържаха митнически служители в Свиленград, съобщиха от ведомството.

Около 22.30 часа снощи в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" е спрян за проверка камион "Ивеко" с прикачено полуремарке с български регистрационни номера.

Товарният автомобил е пътувал от Турция през Гърция и България за Латвия и е управляван от шофьор, който е български гражданин. Шофьорът представил превозни документи за официалната стока - текстилни изделия. Камионът е отклонен и е извършена проверка с рентгенова апаратура. Установено е, че зад "тапа" от текстилни изделия са скрити тоалетни води, а зад тях цигари.

Задържани са 212 750 кутии недекларирани цигари. Митническите служители преброили и 6901 недекларирани тоалетни води и парфюми от различни известни марки. Голяма част от декларираните текстилни изделия вероятно нарушават права на известни търговски марки, за което ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.