/ Георги Димитров
Ако получа покана, ще си помисля дали ще приема или не, заяви пред журналисти министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, който коментира дали ще бъде част от настоящото редовно правителство след предстоящата премиерска ротация, очаквана през март. 

На въпрос сигурен ли е за своето място в кабинета „Габриел“ след премиерската ротация между Николай Денков и Мария Габриел, той отговори: „Това не е темата, която стои пред моя поглед, тъй като всички бяхме наясно, когато приехме да сме министри, че нашата работа е да свършим важните неща за обществото и да изпълним целите на управленската програма. Това е най-важното за мен. Какво ще се случи оттам нататък, не е тема за мен“. 

Министър Гвоздейков заяви, че дава доклади и отчети за изпълнението на управленската програма и постигнатите до момента резултати. „Не би било редно да давам оценка сам на себе си. Заедно с екипа правим всичко възможно поставените цели и задачи да бъдат изпълнени в срок“, увери той. 

Георги Гвоздейков коментира темата след като връчи на изпълнителния директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна“ София д-р Славчо Близнаков документите за регистрация на вертолетното летище в болницата. Площадката е първата в столицата, която е регистрирана съгласно изискванията на европейското и българското законодателство за регистрация на болнични вертолетни летища. Тя ще бъде включена в системата за спешна медицинска помощ по въздух
Иван Лазаров/БТА