Милор Михайлов: Няма подходящ терен за боклука в София
Милор Михайлов: Няма подходящ терен за боклука в София / netinfo

До петък се изчерпва капацитета на площадката за балиране на софийския боклук в Кремиковци, но има предвидени допълнителни 20 декара, които също, както и цялата площадка са незаконни. Това каза в предаването „Денят” на „Дарик” радио зам. столичният кмет по екология Милор Михайлов. Той потвърди, че се водят разговори с две общини за извозване на балите които са над 300 хил. тона, но не уточни къде.

„Проучванията, които са правени в София в рамките на 15 години, не защото така е решил Борисов да си махне проблема от София в друго място показват, че подходяща площадка, подходящ терен за депо в София няма. Това е по-бързият, по краткият като време и средства вариант, отколкото изграждане на инсталация и съоръжения, за което се говори от 30 години, за да се спре този метод, временен, който е балирането в момента”.

Категоричен сте, че в петък последно се изчерпва площадката за временно съхранение в Кремиковци. Според кмета има още месец време до изчерпването на капацитета на тази площадка.

„До петък се изчерпва капацитета на площадката в Кремиковци. Това което сме обсъждали с кмета е наистина така, че ние търсим вариант за още месец, който ще бъде. Така или иначе ние в момента незаконно провеждаме нашите действия. Това е временното решение, която площадка казвам, че не отговаря на никакви условия. Още 20 незаконни декара, за да не бъде отпадъка отпадъкът навън, на улицата, както беше миналата година на два пъти”.